torsdag den 16. oktober 2014

The Parisian Top

Jeg har syet noget til mig selv, som jeg faktisk er blevet rigtig, rigtig glad for! Så glad, at jeg bliver nødt til at lave en version 2.0, da den første, som I ser her, blev en engangsbluse.


 Mønsteret faldt jeg over lige her, ovre hos Pattern Anthology, og jeg har købt det (pdf) lige her. Mønsteret er nemt at gå til, og tilsvarende i størrelserne. Jeg svinger normalt fra en stor small til medium, så jeg valgte en medium, der passer godt.

Der følger en god vejledning med, men desværre lykkedes det mig alligevel at fucke det hele op, ved at bruge forkert materiale som mellemlæg i kraven (argh!). For det første blev kraven alt for stiv, så jeg måtte stikke den ned. Med det resultat, at kraven nu vil tvinge vrangsiden udad. Det blev ikke helt pænt. Dernæst blev den skæv efter første vask, så selvom jeg flere steder har set andre anbefale at sy mellemlæg i kraven, vil jeg springe det over på næste udgave. Jeg kunne muligvis også godt finde på at ændre lidt på længden og gøre den kortere.

Heldigvis kostede stoffet ikke alverden - det er en viskosejersey fra Stof og Stil til 79,-/meter. Jeg var ikke i tvivl, da jeg skulle vælge materiale, da jeg kan se, at noget af det jeg er gladest for i min garderobe, er i viskosejersey, der falder tungt og skjuler det, der skal skjules ;-)

Nedenfor kan man godt fornemme, at kraven vrider sig lidt fortil. Men så er jeg da blevet lidt klogere på peter pan-kraver. Så nu vil jeg på viskose-jagt - og kigge googles billedsøgning igennem på Parisian Top, for der er mange fine og inspirerende udgaver derude :-)

9 kommentarer:

 1. Hvor er den bare super flot til dig

  SvarSlet
 2. Det ser godt ud! Den kunne jo også fungere som kjole, hvis man lavede den lidt længere.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. ;-D Kommer det fra kjolepigen, haha. Men jo, det kunne den - og det skal jeg muligvis lege lidt med engang ;) Og tak for din kommentar :) vi ses på søndag.
   Kh. Trine

   Slet
 3. Altså smukke Trine! Hvor ser det bare godt ud, sådan! Er så vild med Peter Pan kraver, men har aldrig haft modet til at forsøge. Har jeg sagt, at Jeres nye tapet er overlækkert, så vild med det:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, søde Mette! Ja, jeg synes altså også de er udfordrende - og jeg har endda øvet mig et par gange i fast bomuld, men suk, hvor skal man være præcis. Og tak - vi er også så glade for det, og resultatet overgik mine forventninger ;-)

   Slet
 4. Uh ja, den er så fin. Klæder dig super godt.
  Kh Jonna

  SvarSlet
 5. Hvor er den sød. Den klær dig godt :-)

  SvarSlet