søndag den 12. oktober 2014

Efterårsfarver - og lidt om at sy til drengene...

Hvor mange her mener, at det er meget lettere at finde på syprojekter til pigerne, end til drengene? Op med hænderne! Jo, jeg vil næsten vove at påstå, at det er de fleste, der kan tilslutte sig dette.
Jeg er faktisk uenig. Jo, der er mange fine kjolemønstre og søde flæsedetaljer man kan kaste sig over, men jeg tror bare vi skal rette fokus de rette steder, når det kommer til at sy til drengene. Selv bevæger jeg mig længere væk fra de printede jerseystoffer, og bevæger mig over i basisfarverne og leger med farvekombinationer i stedet. Farveskalaen i drengeuniverset er virkelig lækker (omend grænserne for pige/drengefarver udhviskes lidt, men I ved hvilke farver jeg mener), og jeg synes fornøjelsen ved at sy et produkt, hvor mine egne detaljer er det centrale omdrejningspunkt, er langt større, end når jeg producerer noget udelukkende med fokus på stoffets mønster. Det kan da også snildt kombineres - se bare hvad Pia lige har lagt på sin blog. Så lækkert et sæt - og sjovt nok i samme farver som jeg selv kredser om for tiden. Det må være årstiden ;-)

Blusen her er syet i den lækreste isoli fra Stofdepotet, rib fra Citystoffer (den brune) og Stof & Stil (brændt orange). Mønstret er fra Ottobre 4/2012 ("Little Lamb"), og syet i en str. 122, hvor jeg dog har taget lidt af længden, da Malthe kun er en str. 116. Lommen er freestylet, og jeg tog lidt billeder af processen. Skabelonen skar jeg i karton, og lommen er syet i brun jersey. Den lille trekant brugte jeg som udgangspunkt for en lille detalje i læder.


De to lommestykker blev syet sammen ret mod ret, og herefter vendt gennem toppen. Lidt orange rib blev syet sammen ret mod ret i enderne og vendt ud, og lommens top ombukket mod vrangen, hvorefter den orange tittekant blev fæstnet med en stikning øverst på lommen.
Jeg lod mig inspirere til formen ud fra pile-mønsteret på isolien, og lod trekanter gå igen på selve lommens form, og den lille læderdetalje. På den måde synes jeg udtrykket matcher pænt. 

Læderdetaljen blev strøget fast med Vliesofix og fik herefter en pyntestikning i lys petroleum. Alle tråde blev trukket om på bagsiden og fæstnet - det giver en pænere finish, end hvis man bare klipper tråden fra forsiden.

Det færdige resultat - så er den klar til påsyning. Placeringen fandt jeg ved at give Malthe blusen på, og så markere med sikkerhedsnåle, hvor jeg synes den sad bedst.

Done! Mørk og lys petroleum, orange og brun, så ringer det da også ind til efterår.


 Nu vil jeg kaste mig over endnu et drenget projekt - endnu en sweatshirt til den kolde tid. Mon I også får tid til efterårssyning derude?
9 kommentarer:

 1. Hvor er den bare lækker!
  Super fede detaljer. Jeg troede en gang også at det var svært at sy til drengene. Men nej, det er det ikke :-).
  Der har desværre ikke været meget tid til syning her hos mig på det sidste, men jeg skal snart i gang. Trond er nemlig stadig i shorts og nægter at hoppe i de lange bukser før jeg har syet nye til ham ;-)...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, altså, så bliver det da ikke bedre :-D Du må igang med at producere bukser! Malthe er godt nok også let at få i det hjemmesyede - han bliver helt taknemmelig over, at det er for ham maskinen snurrer, og synes at det jeg syer til ham "er så dejlig blødt" :-) Jeg håber det fortsætter med at være sådan i lang tid fremover ;-)

   Slet
 2. Den er fantastisk - den får mig til at savne tid til symaskinen lidt mere...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - åh, det kan jeg godt huske, det dér sysavn! Det er bare lidt lettere at få tid og overskud til, i takt med at ungerne bliver større (og bruger overraskende meget tid på at lege SAMMEN, uden at rive hovederne af hinanden ;-)).

   Slet
 3. Hvor er den fin - og moderne! Jeg har også fået øjnene op for drenge-syningen - nu hvor jeg har fået en dreng. Og ja, man kan lave mange spændende, seje og flotte kreationer til drenge.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anna - det er nemlig det man kan! Og inspirationskilderne i Blogland bliver også flere og flere, synes jeg (det er godt med nogle bloggerbørn af hankøn, der kan være med til at rette fokus mod de drengede kreationer ;-D).
   Kh. Trine

   Slet
 4. Den er da vildt sej og sikke nogle fede detaljer! Tak for inspirationen Trine :-) Jeg synes faktisk det er sjovere at sy til Mads end til Mille, da jeg på en eller anden måde får flere detaljer og bånd på for at peppe drenge tøjet op. Frem for de yndige kjoler, hvor stoffet tit er farvestrålende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-D Ja, nemlig - jeg synes man kan få lov at "lege" lidt mere med detaljerne, og give dem deres eget liv, uden at de fylder for meget oveni et i forvejen larmende mønster, eller bare drukner lidt i udtrykket. Og selvom det ofte tager ret lang tid at udtænke og nusse med detaljerne, så er det for mig klart det sjoveste i processen :-)
   Kh. Trine

   Slet
 5. Flotte detaljer - er særligt vild med lommen og detaljen derpå - så flot! Og mange tak for link. ;o)

  SvarSlet