fredag den 8. august 2014

Nem og hurtig nederdelPå Instagram blev jeg kontaktet af Sanne, der spurgte, om jeg ville trylle hendes fine genbrugsfund om, fra duge til nederdele. Jeg har længe villet afprøve sol-nederdelen, som er så populær, så det var et fint springbræt til at komme igang. Jeg ændrede dog mening inden jeg satte saksen i stofferne, for egentligt er jeg ikke ret vild med snittet, de der sol-nederdele har. I stedet faldt jeg over Line/Marapyttas super gode DIY til en nederdel med lining, med fine billeder af hele processen. DIY'en er til en str. 4 år, hvilket netop var, hvad jeg skulle bruge.
Det er et nemt, hurtigt, overskueligt og hyggeligt projekt, og resultatet er blevet rigtig fint. Jeg skal have lavet en del til Mille også.


 Nederdelen er med lining, der er en anelse mindre end skørtet, hvilket er en rigtig fin detalje, synes jeg. Jeg havde ikke elastik i den bredde, som DIY'en angiver, så jeg ændrede liningen til kun at have én løbegang, med en elastik på 1,5 mm. bredde. 


Nederdelene lagde jeg på med to ombuk á 1 cm, og med to stikninger. Nedenfor ses dette både på ret og vrang.


 Og endnu ét på vrangen. De overlockede kanter i sammensyningen af nederdelen, er de eneste "rå" kanter der ses, da liningen først er syet med retten på vrangen, og dernæst vendt mod retsiden, ombukket og stukket fast. Denne metode vil jeg overføre til andre projekter med lining, da det giver et rigtigt pænt resultat, også på indersiden.


Nu skal jeg på jagt efter småblomstrede metervarer til flere nederdele :-)

Go' fredag derude!

7 kommentarer:

 1. hvor er de fine... Har du et sted hvor man evt med billeder kan se beskrivelsen af den måde du har lavet linningen på det ser jo super fedt ud

  SvarSlet
 2. Tak, Dina. Hvis du kigger ind hos Marapytta (jeg har linket til hende i starten af indlægget), så får du en super god og detaljeret beskrivelse. Jeg har dog ikke, som hun, lavet to løbegange til elastik, men én, der så til gengæld er lidt bredere. Men fremgangsmåden er helt den samme som Lines :-)
  Kh. Trine

  SvarSlet
 3. Hvor er de fine!
  Der er intet så tilfredsstillende som at sy ting som er gennemarbejdede til mindste detalje :-).

  SvarSlet
 4. Hvor er de fine.
  Jeg har også brugt beskrivelsen, både til små og store nederdele og de bliver fantastiske hver gang :)

  Kh. Linette

  SvarSlet
 5. Kære Trine

  Der er blogtræf i oktober i Aarhus. Jonna og Nanna arrangerer - du kan læse om det her:http://byfonna-byfonna.blogspot.dk/2014/09/kreatrf-nr-aarhus.html
  Det kunne være så hyggeligt, hvis du kom.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anna, hvor var det sødt af dig at tænke på mig og få tippet mig om det :) jeg tror jeg nåede at få hapset en plads ;)
   Kan du ha' en rigtig dejlig dag!
   Kh. Trine

   Slet
  2. Glæder mig til at se dig:-)

   Kh
   Anna

   Slet