lørdag den 1. februar 2014

Til mig - Sweat Dress med prinsessesnit (Onion 2048)

Jeg havde håbet på masser af arbejde alle aftener ved symaskinen og med alle de nye tips og tricks til mønstertilpasning, jeg lærte sidste weekend.
Men en hel del af energien kom en virus og stjal, og jeg har ligget syg hele ugen.
Men denne her er det da blevet til. Den har jeg haft lyst til at lave længe. 


Jeg prøvede Onions mønster nr. 2048 af, efter at have set Laila sy nogle kjoler til sig selv, og mit første forsøg gav faktisk et ganske acceptabelt resultat (den har jeg vist ikke fået taget billeder af, så det kan jeg jo sagtens sige ;-)).
Dog ville jeg gerne have en udgave uden rynk ved skuldrene, samt det fine prinsessesnit, som du kan se, hvordan man laver lige her. Det giver nemlig mulighed for at lave en model med sort i siden (bonus: "sig mig, har du ikke tabt dig?"), og et andet materialevalg til "forsiden" (gerne salt-peber-stoffet jeg brugte til denne kjole).


Denne er syet i mørkeblåt isoli (det helt tykke, varme isoli) fra Stof2000 - jeg ved ikke, hvad der er med deres mørkeblå, men den ligner mere en misfarvet sort. Der køber jeg ikke mørkeblåt igen, og jeg havde desværre ingen rib på lager, der passede i farven. Jeg havde tre mørkeblå, som alle var lysere end denne, så valget faldt på den grå. Det er...okay. Men isolien var billig, og for 108,- kr. kunner der også blive til en varm sweater til Malthe - så er der ligesom ikke helt grund til at brokke sig.

På kurset sidste weekend fik vi vist, hvordan vi kunne fjerne sammenrynkningen ved skuldrene, og det har jeg udnyttet her. Derudover har jeg ikke lavet de store tilpasninger, udover det føromtalte prinsessesnit.

Og så kom Post Danmark lige forbi med en tyk kuvert fra Tyskland. Jeg har nemlig købt fast stof til at sy en kjole i det mønster, jeg fik lavet sidste weekend. Uf, jeg er spændt - nu skal jeg dog først ha' lagt mig fast på detaljerne (lynlås, ærmevalg, mm.). Jeg kan ikke vise stoffet frem her, for jeg købte det sidste i Etsy-shoppen herMen så må jeg vise det frem syet op som kjole senere ;-)

- Rigtig god weekend -

25 kommentarer:

 1. Den er super flot og sidder så perfekt.
  Ville gerne sy en til mig selv, men hvordan syr man lige plads til den gravide mave????

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anja :-) Haha, ja det er noget af et indsnit man skal indsætte ;-) Men uuh jo, hvis det nu skulle være, så ville jeg gå efter en jersey-sag med empire-snit og masser af rynk!! :-)

   Slet
 2. Hvor er den flot, glæder mig til at se en kjole efter dit personlige mønster :). Jeg har også ligget syg det halve af ugen, så det var da vist en smitsom virus der var tilstede i det sy-lokale.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Gitte :-) Avs ja, jeg måtte gå hjem fra arbejde mandag med hvad jeg troede var influenza. Hen ad torsdag havde jeg dog så ondt i halsen, at jeg omstødte diagnosen, tog til lægen og blev podet positiv for streptokokker. Først i går gik det den rigtige vej. Håber ikke du har været lige så slemt ramt :-S Hørte også fra Camilla, de har også ligget syge alle sammen (pånær hendes mand, og det er jo heldigt, så der er mindst én voksen til at holde skansen ;-)). God weekend (og bedring, hvis du endnu ikke er ovenpå) til dig :-)

   Slet
 3. Den er bare super flot! Og jeg synes, at den grå farve klæder den såkaldte mørkeblå. Flot pasform - og glæder mig til at se den kjole, som du fik lavet mønsteret til:-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anna - og jeg bliver altså lidt afhængig af de her kjoler ;-) Jeg var i øvrigt lige på vej ind omkring dig (altså, bloggen), og snuse efter detaljer på dine 50'er-kjoler ;-) Og jeg skal jo holde med dig, du er da helt vildt produktiv for tiden, synes jeg!
   God søndag til dig og dine :-)
   Kh. Trine

   Slet
 4. Wow, hvor er den fed! Lækre detaljer!

  SvarSlet
 5. Super super flot, og den klær dig virkelig godt:-)

  SvarSlet
 6. Hvor er den fin- også i "forkert" blå farve :-). Jeg glæder mig til at se hvad du får lavet ud fra dit kjolemønster... her er der ikke blevet produceret meget- men det skyldes heldigvis ikke sygdom :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - ja, det tager altså noget tid, sådan et syprojekt, og jeg har lidt sommerfugle i maven over at skulle starte på kjolen i "det rigtige stof" :-) Jeg skal da lige holde øje ovre hos dig, hvis du viser dine kreationer frem?

   Slet
 7. Årh hvor jeg synes den er flot! Den ser helt vildt behagelig ud, uden at være for afslappet. Er ret vild med det prinsessesnit, og kan da lige forestille mig en masse lækre stof sammensætninger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Pernille! Den er SÅ skøn at ha' på, og jeg gik i den hele weekenden :-D Prinsessesnittet er ret smukt, og gør altså et eller andet visuelt omkring brystet, der bestemt ikke gør noget ;-)

   Slet
 8. Nøj, den ser lækker ud - og jeg er vild med prinsessesnittet...

  Jeg tror jeg må på sådan et kursus en dag

  SvarSlet
  Svar
  1. GØR DET! Det er super givende og lærerigt, og jeg har virkeligt fået blod på tanden efter at producere noget mere til egen garderobe, og ikke kun til ungerne :-) Og tak for din kommentar!

   Slet
 9. Så vaks. Det giver en god detalje med snittet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Libbie :-) Og kan I så ha' en rigtig god kreaweekend, nøj, sådan én kunne jeg også godt bruge efter sådan et kursus, og få efterprøvet en masse teknikker ;-)

   Slet
 10. Hvor er den lækker. Fedt med pyntestikninger.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Christina! Det tog godt nok lang tid at lave pyntestikningerne, men jeg synes at lige netop med sådan en tyk, fast isoli, giver det et ret lækkert resultat :-)

   Slet
 11. Den er mega fin! Du er simpelthen så sej :)

  SvarSlet
 12. Hvor er den fin! Det mønster har jeg faktisk liggende. Hvordan passer str ud fra de angivne mål, din sidder jo fantastisk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-D Jeg syede en small, og lagde lidt til fra midten af maven og ned, da jeg egentligt er en medium. Jeg troede den ville være større i størrelsen, men den er vist helt normal - det er meningen, den skal være lidt rummelig, og min er blot blevet en anelse tight i overkroppen :-)

   Slet
 13. Wow det er en flot kjole :-)

  SvarSlet