fredag den 24. januar 2014

Kursus i mønsterkonstruktion...

Denne weekend byder på ego-tid til mig. To dage i selskab med min symaskine, stoffer og andre bloggere, der ligesom jeg gerne vil vide lidt mere om det der mønsterkonstruktion.
Det er Anna, der har lokket Nanna til at komme og lære fra sig, og jeg er super spændt på det.
Jeg kunne godt tænke mig et rigtig lækkert basismønster til en kjole, der sidder helt som den skal, og ser ud, ligesom jeg vil ha' det. Så det håber jeg at ende op med på søndag.
Jeg har indtil i dag faktisk været lidt i vildrede angående snit, materiale mm., men efter at ha' gransket kjolerne hjemme i garderoben, og gennemset hundredevis af billeder på pinterest, har jeg sporet mig ind på noget. I hvert fald ift. snit - jeg starter med en prøve i stout, så kan beslutningen om endeligt materiale hvile lidt endnu.
Nå, men altså, snittet! Jeg har en kjole fra Won Hundred som jeg eeeelsker, og den minder lidt om en løs udgave af Colette's macaron-mønster. Mønsteret er desværre udsolgt, men så må jeg jo se, om Nanna kan hjælpe mig frem til noget lignende.


Billedet ovenfor er lånt herfra - udgaven med peter pan-kraven er rigtig fin, synes jeg. Men noget ensfarvet med blonder øverst kunne også være fint. Der er faktisk rigtig mange super fine udgaver, hvis man søger på det mønster på pinterest.

Hvilken kjole ville du sy?

5 kommentarer:

 1. Øj et du tosset hvor er jeg misundelig!
  Jeg vil sy den samme som dig ;-).
  Håberv du får en fantastisk weekend!
  Jeg kommer og prøver din kjole en dag, hvis den bliver god :-D!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, den er da også bare fin, ikke?! :-D jeg endte op med noget meget derhen ad, men mine indsnit gjorde sig ikke ret godt til netop den udskæring. Men jeg er tilfreds, og venter nu på at modtage en pakke med stof fra Tyskland, yay. Og så skal jeg lige komme mig ovenpå en heftig omgang influenza, knap så meget yay -.- haha, du skal være velkommen, der er jo ikke langt - men du skal nok lige skrumpe et par centimeter i højden og lægge dem til i siderne ;-P ha' en god aften, søde :)

   Slet
  2. Det lyder godt med stofpakke ;o)!!
   Jeg tror nu hverken jeg behøver at lægge til eller trække fra. Jeg tror vi matcher meget godt i størrelsen :-).
   Glæder mig til at se resultatet.
   God weekend :-)

   Slet
 2. Kæmpe rigtig god fornøjelse Trine :-) Lyder som en skøn måde at tilbringe weekenden på :-)
  Kjolen ser super fin ud og jeg håber du viser frem på bloggen, hvad du ender op med.
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
 3. Mange tak, Mette - jeg skal nok vise den frem på bloggen, når jeg har modtaget stof og afgjort med mig selv, hvordan detaljerne skal på plads (lynlås, ærmer, krave, osv. - jøsses, et projekt det er, MEN så ender jeg også op med en kjole, der passer mig så godt, at jeg kun kan bruge den BH, jeg havde på, da jeg fik målt den op ;-D). Men snart kan jeg fremvise en jerseykjole, lavet ud fra de teknikker Nanna tippede os med :-)
  Ha' en skøn aften.
  Kh. Trine

  SvarSlet